Satın Alma Yönetimi, departman talebinden siparişin teslimatına kadar ki tüm operasyonu takip ederek yönetilmesini sağlayan modüldür.
Talepler departman tarafından girilerek depo tarafından görülür ve depoda mevcut ise ilgili departmana transfer edilir. Eğer depoda mevcut değil ise onayla butonu kullanılarak satın alma işlemleri başlatılır.
Talep fişi ile istenen miktar depoda mevcut değil ise, ayrılan alanına verilecek olan (depoda mevcut) miktar buraya yazılır ve ayrılanları aktar butonu ile depoda mevcut olan kısmı yeni bir talep fişine aktarılarak transfer fişi oluşturulması sağlanır.
Talep fişi içerisinde birden fazla satır olabilir. Bu gibi durumlarda direkt depodan teslim edilecek olan stok seçilir ve seçileni aktar tuşu kullanılarak yeni talep fişi içerisinde transfer fişi oluşturulur.
Her kullanıcının kendi taleplerini, ne durumda olduklarını izledikleri listedir. Böylelikle takip sürecinde kullanıcının talebinin ne durumda olduğunu sistem üzerinden takip etmesi sağlanır.Her kullanıcının kendi taleplerini, ne durumda olduklarını izledikleri listedir. Böylelikle takip sürecinde kullanıcının talebinin ne durumda olduğunu sistem üzerinden takip etmesi sağlanır.
Sisteme girilmiş Satın alma taleplerinin her türlü analizinin yapılmasını sağlar. Belirlenen tarih aralıklarında isteğe göre sürükle bırak yöntemi ile rapor hazırlayabilir , standart olarak bu raporu kaydedebilir ve her seferinde aynı şekilde çalıştırılabilir.
Bu bölümünde firmalarla yapılan fiyat anlaşmalarını görebiliriz. Yeni bir anlaşma eklemek için “ekle” butonuna tıklanır, anlaşma yapılan firma seçilir, firmaya bağlı olarak hangi ürünlerde anlaşma yapıldı ise onlar tanımlanır. Bu sayede satın alma işlemi girişinde hızlı bir şekilde anlaşmalıların işaretlenmesi ve seçilmesi sağlanır.
Bu ekranda işlem döngümüz mevcuttur. Taleplerin onaylandıktan sonra hangi durumda görüneceği, geri gönderilirken gideceği durum ayarlarını sistem buradaki bilgilere göre yönetir. Her işletmenin kendisine göre burayı revize etmesine olanak sağlar.